Doorgangshuis

 

In oktober van 2009 verlieten twee jongens Anna Home omdat zij 18 jaar oud werden. Maar ze wilden nog wel doorstuderen aan de Technische School in Choibalsan. Wij wilden hen helpen met de overgang van het leven als kind in Anna Home naar het leven als volwassene na Anna Home. We hebben toen een eigen stuk land (hashaa) gekocht, waar ze nog drie jaar konden blijven. Het is een vorm van begeleid wonen die voor alle kinderen van Anna Home die 18 worden beschikbaar is. Later kwam er een tweede ger bij voor meisjes. In de loop der jaren hebben veel kinderen er gewoond.

Sinds de brand van Anna Home, in mei 2019, staat de jongens-ger op het terrein van het oude huis.

Uurnemekh is 9 jaar oud als hij in maart 2010 in Anna Home komt wonen. Hij is geboren in 2001. Zijn moeder is in Ulaanbaatar, zijn vader is werkeloos en dakloos. Hij was nooit naar school geweest en kon dus niet lezen of schrijven. Hij ging in 2018 naar de technische school in Choibalsan om computerkunde te studeren. Hij woont in het doorgangshuis.

Erdenezaya (1998) woont al meer dan de helft van zijn leven in Anna Home. Hij was 9 jaar toen hij kwam, samen met zijn broer Erdenetogs. Ze woonden met hun vader en nog twee zusjes in Ulaanbaatar, waar ze op straat lege flessen moesten verzamelen en niet naar school konden. Nu zit hij op de technische school waar hij wordt opgeleid tot elektricien.

Ook Altankhuu (2002) zit op de technische school. Zijn broertje Ederkhuu woont nog in Anna Home.

 

 

 

Na afloop van de studie aan de technische school helpen wij hen bij het vinden van werk. Boldsaikhan, de directeur van Anna Home voert de begeleiding samen met de drie zorgmoeders van Anna Home uit.

. doorgangsger

De totale uitgaven voor het doorgangshuis bedroegen in 2019 iets meer dan € 2.000

 

 

 

doorgangsger_in_opbouwdoorgangsger_dak

doorgangsger_meubelsdoorgangsger_meubels_1