Boldsaikhan

boldsaikhan_formeelMijn naam is Boldsaikhan. Ik ben in 1975 geboren in Choibalsan. I hou van mijn stad en ik hou van de kinderen hier. Toen ik nog jong was, was mijn leven hard en moeilijk. Mijn moeder zorgde alleen voor vijf kinderen, omdat mijn vader stierf toen ik 12 was. Daarom wil ik kinderen en arme mensen helpen. Ik ben pastor in mijn lokale kerk, ik geloof in Jezus sinds 17 jaar. Jezus heeft mijn hele leven veranderd.
Ik heb ook een Taekwondo club waar ik kinderen deze sport leer. Ik heb een zwarte band en twee dans. We zijn de beste club van Mongolië en we winnen veel prijzen.
Ik droomde ervan om kinderen te helpen. In de zomer van 2006 begon ik daarmee. Als ik met de kinderen werk ben ik gelukkig. In de toekomst hoop ik veel kinderen in de hele wereld te helpen.
In 2008 werd ik lid van de gemeenteraad voor het gebied rondom Anna Home. Ik vind dat iedereen arme kinderen moet helpen omdat kinderen de toekomst van de wereld zijn.

boldsaikhan_interviewIk zorg voor de straatkinderen. Ik leer ze hoe ze moeten leven en hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. Ik zorg voor 25 kinderen tot 18 jaar oud. Voordat ze in Anna Home kwamen gingen zij niet naar school. Alles was voor hen verloren. De kinderen leidden een erg arm leven. Hun vaders drinken veel alcohol, de kinderen haten hen en daarom lopen ze van huis weg. Zij gingen naar de markt om voedsel te stelen en lege flessen te zoeken die ze konden verkopen. Nu wonen ze in een huis, gaan naar school en hoeven niet meer te stelen. Nu verandert hun leven en hebben ze een toekomst.

Boldsaikhan’s e-mail adres: bogee75@yahoo.com
Telefoon in Anna Home: +976-01582-21707
adres: Post Box: 261, Choibalsan, Dornod province, Mongolia