Onze zorg

De 25 kinderen leven samen in het huis en hebben allemaal taken in de huishouding. Ze wassen af, maken schoon of helpen met koken. Ze zorgen voor elkaar. Allemaal gaan ze naar school. We willen graag dat ze een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen en daarvoor moeten ze tenminste kunnen lezen en schrijven.

In principe zijn onze kinderen tussen 4 en 18 jaar oud. Soms komt er een nog jongere bewoner, omdat er geen andere mogelijkheid is. Maar dat kost wel veel extra zorg. Als iemand 18 wordt, eindexamen gedaan heeft en wil doorleren op de technische school in Choibalsan dan kan dat. Daarvoor hebben we het doorgangshuis. Sommigen gaan aan een universiteit in Ulaanbaatar studeren. Ook voor hen blijven we zorgen.

De Mongoolse NGO heeft mensen in dienst: Boldsaikhan, de directeur en oprichter en drie vrouwen die bij toerbeurt 24 uur in het huis verblijven:

Zij zorgen voor de kinderen, wassen, maken schoon, sturen hen op tijd naar school, helpen met huiswerk, kortom voeden hen op.

 

Sinds 2020 is er ook een kok die de moeders ontlast.

Daarnaast is er een klusjesman, Batbayr, die al vele jaren in het huis werkt.

.

 

Baigal was de eerste “teacher”. Zij heeft Anna Home na 12 jaar trouwe dienst verlaten. Zij is met pensioen gegaan in 2018, maar ze komt nog heel regelmatig werken.