2024 juni

Agestudeerd!

Altantulga heeft in juni zijn master degree in graphic design gehaald en niet zomaar: hij kreeg de gouden medaille van de Mongoolse jeugdfederatie vanwege zijn hoge score en vanwege zijn hulp aan andere studenten. Hij heeft zijn hele jeugd in Anna Home gewoond. De eerste foto dateert van 2007.

Ook Anuudari studeerde af. Zij volgde de opleiding tot kapper aan de technische school in Choibalsan. Zij woont sinds 2018 bij ons. We hopen erg dat het haar zal lukken om haar leven vorm te geven. Ze zal daarbij wel hulp nodig hebben, we maken ons zorgen om haar. Boldsaikhan werkt eraan om ondersteuning voor de komende jaren te regelen. Helaas kent Mongolië niet het principe van “begeleid wonen”. Misschien kan haar oudere zus, die ook bij ons woonde, maar nu in Ulaanbaatar woont, iets voor haar doen. Hoe mooi zou het zijn als de kinderen die opgroeiden in Anna Home een netwerk zouden vormen om hun jongere “broertjes en zusjes” die wat extra hulp nodig hebben te ondersteunen. Er zijn tientallen ex-bewoners die dat prima zouden kunnen. Velen vonden hun draai in het leven en vormden gezinnen met kinderen. In de Mongoolse cultuur is dit niet gebruikelijk en toch wil ik dit graag starten. Maar hoe?

.

Van afstuderen is nog niet echt sprake, maar onze kleine meisjes hebben de eerste klas gehaald en gaan met glanzende resultaten over naar de tweede. Ook dat werd gevierd.

.

.

.

.

.

 

Taekwondo

In 2006 leerde ik Boldsaikhan kennen in zijn taekwondo-school. Die lessen geeft hij nog steeds, het is een belangrijk deel van zijn leven. Zijn pupillen behalen successen bij allerlei toernooien. Ganchimeg, bewoner van Anna Home, is een van de toppers, hij haalde recent veel overwinningen, ook bij de nationale kampioenschappen. De Nationale Taekwondo Organisatie riep hem uit tot de beste sportjongen!

.

.

Zomervakantie

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat er tijd is voor allerlei klusjes:

Sommige slaapkamers worden geschilderd in vrolijke kleuren

Er is tijd voor spelletjes

Belegsaikhan komt net als in eerdere jaren les geven in tuinieren in en buiten de kas.

De politie geeft voorlichting over sommige wetten, over veiligheid en over alarmnummers.

Reis naar Anna Home

Zoals u weet gaat er begin januari een groepje mensen mee naar Anna Home. Er zijn nog een paar plaatsen te vergeven. Dus als u mee wil, laat het ons dan spoedig weten.

Maarten