De kinderen

Voordat zij naar Anna Home kwamen hadden alle kinderen een moeilijk leven. Geen goede plaats om te wonen, geen geld voor voldoende verwarming en eten en al helemaal niet voor school. Sommigen werden door hun ouders mishandeld.

Ankhzaya (2017) kwam in januari 2020 naar het huis. Ze was door de politie gevonden, alleen in een ger, bij temperaturen ver onder nul. Haar moeder en haar tante waren niet te vinden. En dus was dit meisje van maar 2 jaar oud verlaten. Eigenlijk was ze veel te jong, maar er was geen alternatief en zo hebben onze bewoners er weer een klein zusje bij.

 

 

Ganzorig, 2004, woont sinds eind 2008 in Anna Home. Zijn dramatische leefomstandigheden tot die tijd zijn beschreven in de nieuwsbrief van 15 december 2008.

 

 

Uuriintuya, Uuriintsolmon en Chingunee zijn zusjes en broer. Hun moeder brengt hen in 2015 naar Anna Home, gedwongen door bittere armoede.

 

Altankhuu (2002) en Ederkhuu (2004) zijn broers. Zij woonden lang samen in Anna Home. Ederkhuu heeft het huis verlaten, Althankuu studeert aan de technische school en woont nu in het doorgangshuis.

 

 

In 2015 kwam Aminerdene naar Anna Home, drie jaar oud pas. Haar moeder, die weer zwanger was, kan niet voor haar zorgen. Ze heeft geen huis.

Ook Sumyasuren (2008) kwam in 2015. Zij verloor haar moeder bij een brand in 2009 en werd daarna geadopteerd. Maar haar adoptiemoeder werd ernstig ziek en kon niet meer voor haar zorgen. En ook haar grootmoeder heeft geen huis om haar in op te nemen. En dus woont ze in Anna Home.

 

Munkhorgil (2011) en Munkhzaya (2015) zijn broer en zus. Hij is 7 en zij 3 als ze in 2018 bij ons komen wonen. Hun moeder is te arm om voor hen te zorgen: ze heeft geen werk en geen huis. Ze heeft ook nog een kind van 1 jaar oud, te jong voor Anna Home. Hij gaat nu naar school, zij naar de crèche. Zo krijgen ze in elk geval een kans om te leren.

Drie kinderen uit één gezin kwamen ook in 2018 naar ons toe, op verzoek van de lokale overheid. Moeder is dakloos en heeft grote mentale problemen. De kinderen dreigden het slachtoffer te worden. Budgerel (2002) zit op de technische school. Anudari (2005) zit op school en heeft nogal wat problemen, waarvoor de mensen van Anna Home zo goed mogelijk proberen te zorgen. De jongste is Purevdori (2008) , hij is goed gezond.

Ganbayr (2006) kwam in 2018. Zijn moeder is dakloos en helpt nomaden met hun schapen. Ook hij ging niet naar school. 

 

Verder wonen in Anna Home:

.

In het doorgangshuis:

Aan de universiteit in Ulaanbaatar studeren: