De kinderen

Voordat zij naar Anna Home kwamen hadden alle kinderen een moeilijk leven. Geen goede plaats om te wonen, geen geld voor voldoende verwarming en eten en al helemaal niet voor school. Sommigen werden door hun ouders mishandeld.

Ankhzaya (2017) kwam in januari 2020 naar het huis. Ze was door de politie gevonden, alleen in een ger, bij temperaturen ver onder nul. Haar moeder en haar tante waren niet te vinden. En dus was dit meisje van maar 2 jaar oud verlaten. Eigenlijk was ze veel te jong, maar er was geen alternatief en zo hebben onze bewoners er weer een klein zusje bij.

 

Ganzorig, 2004, woont sinds eind 2008 in Anna Home. Zijn dramatische leefomstandigheden tot die tijd zijn beschreven in de nieuwsbrief van 15 december 2008. In 2022 is hij rechten gaan studeren aan de universiteit.

 

Uuriintuya, Uuriintsolmon en Chingunee zijn zusjes en broer. Hun moeder brengt hen in 2015 naar Anna Home, gedwongen door bittere armoede. Uuriintuya begon in 2022 aan haar studie business administration aan de universiteit in Ulaanbaatar. Uuriintsolmon begon in 2023 haar studie verpleegkunde, ook in Ulaanbaatar.

.

In 2015 kwam Aminerdene naar Anna Home, drie jaar oud pas. Haar moeder, die weer zwanger was, kan niet voor haar zorgen. Ze heeft geen huis.

Ook Sumyasuren (2008) kwam in 2015. Zij verloor haar moeder bij een brand in 2009 en werd daarna geadopteerd. Maar haar adoptiemoeder werd ernstig ziek en kon niet meer voor haar zorgen. En ook haar grootmoeder heeft geen huis om haar in op te nemen. En dus woont ze in Anna Home.

 

Munkhorgil (2011) en Munkhzaya (2015) zijn broer en zus. Hij is 7 en zij 3 als ze in 2018 bij ons komen wonen. Hun moeder is te arm om voor hen te zorgen: ze heeft geen werk en geen huis. Ze heeft ook nog een kind van 1 jaar oud, te jong voor Anna Home. Hij gaat nu naar school, zij naar de crèche. Zo krijgen ze in elk geval een kans om te leren.

Drie kinderen uit één gezin kwamen ook in 2018 naar ons toe, op verzoek van de lokale overheid. Moeder is dakloos en heeft grote mentale problemen. De kinderen dreigden het slachtoffer te worden. Budgerel (2002) zat op de technische school en heeft inmiddels Anna Home verlaten. Anudari (2005) zit op school en heeft nogal wat problemen, waarvoor de mensen van Anna Home zo goed mogelijk proberen te zorgen. Zij verliet in 2023, 18 jaar oud, hethuis. De jongste is Purevdori (2008) , hij is goed gezond.

In 2021 kwam nog een drietal uit één gezin: Bymbadorj (2011), Otgonchimeg (2013) en Nomin-Chimeg (2017). Het gezin was dakloos, de kinderen gingen niet naar school. Het jongste meisje kwam met ernstige vergroeiingen aan haar beide benen, ze waren flink krom. Zij is kort na haar komst in Anna Home geopereerd in Ulaanbaatar en nu loopt ze weer als een kievit op min of meer rechte beentjes.

In 2020 kwam Nomin-Erdene. Zij heeft het niet makkelijk in het leven. In 2023 kwam haar broertje Anar, dan 3 jaar oud. Hij is eigenlijk te jong voor Anna Home, maar het gaat thuis echt niet meer.

.

Verder wonen in Anna Home:

.

In het doorgangshuis:

Aan de universiteit in Ulaanbaatar studeren: