Geschiedenis

Choibalsan is een stad in het oosten van Mongolië, 650 km van de hoofdstad Ulaanbaatar. Onder de ongeveer 45.000 inwoners waren circa 50 kinderen die voor zichzelf moesten zorgen. In de winter sliepen ze onder de grond bij de leidingen van de stadsverwarming. Zij gingen niet naar school, velen van hen konden niet lezen en schrijven. ondergrondsZij zamelden lege flessen in om in leven te blijven. Sommige van deze kinderen waren wees, velen hadden ouders die niet voor hen zorgden. Het leven van deze kinderen was erg moeilijk en er was geen hoop voor de toekomst.

Totdat in 2006 Boldsaikhan hen begon te helpen. Hij is letterlijk onder de grond gekropen en heeft de kinderen daar weggehaald. Hij bood hen onderdak in de kelder van een flatgebouw en gaf hen te eten. Hij deed dit met het weinige geld dat hij en zijn vrouw verdienden. Zijn drijfveer is zijn christelijk geloof dat hij als weinig anderen echt in praktijk brengt.
In het voorjaar van 2007 ontmoette Boldsaikhan Maarten Stoffels, een Nederlandse arts die als vrijwilliger in het ziekenhuis in Choibalsan werkte. Samen zijn zij aan het werk gegaan om fondsen te werven in Nederland en dat is goed gelukt. Sinds de zomer van 2007 wonen 25 kinderen in een huis, Anna Home, dat eigendom is van de Mongoolse Non Gouvernementele Organisatie (NGO) “All for Children”.