2023 juli

Twee meisjes deden met succes eindexamen na de 12de klas. Uuriintsolmon (het meisje links op de foto) gaat aan de universiteit in Ulaanbaatar verpleegkunde studeren. Ze heeft in haar achterhoofd om later dokter te worden, maar ze wil hier beginnen. Ook Anudari verlaat Anna Home. Ze gaat bij haar zus wonen.

.

.

.

 

 

.

U herinnert zich misschien nog Nomin-Chimeg die geopereerd is aan een aangeboren afwijking van haar benen. Ze doet het geweldig, loopt als een kievit en gaat nu naar de lagere school. Het komt wel goed met haar!

.

.

.Ook van de kleuterschool krijg je een diploma. Dan mag je door naar de lagere school!

De brandweer kwam les geven. Met ons verleden, nu alweer vier jaar geleden brandde Anna Home af, kan dat geen kwaad.

 

Auto

Het aantal kinderen in huis daalt nu iets. Er liggen verschillende verzoeken vanuit de omgeving van Choibalsan om nieuwe kinderen op te nemen. Voordat hij daar Ja op zegt wil Boldsaikhan hen eerst bezoeken om hun omstandigheden te kunnen beoordelen. Daarvoor heeft hij een auto nodig en de oude heeft het begeven. En niet alleen daarvoor heeft hij hem nodig. Denk bij voorbeeld eens aan het aantal kilo’s aardappelen dat van de markt moet komen. We hebben een sponsor gevonden die het geweldige bedrag van € 15.000 heeft gegeven. Maar daar redden we het niet mee en dus zoeken we verder en moet Boldsaikhan nog even op zijn auto wachten.

Erkenning

Op 1 juni, de internationale dag voor de bescherming van kinderrechten, heeft Anna Home uit handen van de gouverneur een officiële erkenning ontvangen. We zijn een kindvriendelijke organisatie die de kinderrechten in praktijk brengt. Zo! Het is een hele eer dat de overheid dat ziet en zich daar openlijk over uitspreekt. Onze drie “moeders” laten de oorkonde dan ook vol trots zien. Zij zorgen elke dag weer voor die rechten.

 

Bijdrage overheid

De lokale overheid vraagt regelmatig om kinderen op te nemen. Diezelfde lokale overheid moet ons dit jaar een bijdrage leveren van meer dan € 10.000, maar ze doet dat niet! Boldsaikhan heeft, terecht, besloten om die verzoeken even niet te honoreren en voorrang te geven aan andere kinderen.

Die bijdrage is door de regering toegezegd vanwege de gigantische prijsstijgingen in Mongolië. De inflatie giert. Prijzen van sommige voedingsmiddelen zijn verdubbeld. De invloed op onze bijdrage wordt iets getemperd doordat de waarde van de Tugrik t.o.v. de Euro fors is gedaald. Maar dat helpt maar een beetje.

Tuin

Intussen groeit er veel in de tuin. Met zijn allen zorgen ze ervoor en met zijn allen eten ze een deel ervan op.

 

Maarten