2021 maart

Budgerel is kapper!

In januari studeerde zij af, na een opleiding van 2½ jaar aan de technische school in Choibalsan. Ze is nu kapper en kan daardoor werken aan een zelfstandig bestaan. Zij is 19 jaar en zal over niet al te lange tijd Anna Home gaan verlaten.

Corona

Ook in Choibalsan laat het virus diepe sporen achter. De cijfers van het land waren heel goed, maar het aantal gevallen loopt nu toch op, het meest in Ulaanbaatar. Choibalsan heeft geen positieve testen gehad. Maar de maatregelen zijn draconisch. De kinderen zijn alweer maanden niet naar school geweest. Reizen naar Mongolië is verboden, de grenzen zitten dicht. Reizen binnen Mongolië is nauwelijks mogelijk en kent heel veel beperkingen en regels. Alles is gesloten. Wij denken dat we het in Nederland zwaar hebben …….

Nieuwjaar

Op 11 december deed Boldsaikhan 70 enveloppen op de bus. Een bedankkaart voor onze donateurs, met de namen van alle kinderen achterop, door hen zelf geschreven. We zijn gewend dat het 2 weken duurt voordat ze aankomen, we hebben daar al veel jaren ervaring mee. Maar niet nu! Begin maart, toen wij de moed al lang hadden opgegeven, kwamen ze toch nog aan.

Het pakket dat we de andere kant op stuurden reisde veel sneller, zodat elk kind zijn eigen chocoladeletter had en het huis werd opgevrolijkt met een amaryllis en nog wat leuke dingen.

.

Jaarverslagen

De Mongoolse stichting stelde zijn jaarverslag op, de accountant keurde het goed. U kunt het hier vinden. Ook de Nederlandse stichting rondde het jaar 2020 af. Klikt u hier maar om het te zien.

Twee jongens weg

De broers Baatarchuluun (18) en Bukhchuluun (16) zijn terug gegaan naar hun moeder. Na bijna negen jaar in Anna Home besloten ze om weg te gaan. Ook al omdat hun moeder nu een beter huis heeft waarin ook zij kunnen wonen. Hun geschiedenis hebben we in 2019 in het boek voor de donateurs geschreven.

Reis in januari?

De laatste keer dat we Anna Home bezochten was in januari 2020, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe huis. Toen kon het nog net. We hopen dat Corona en de Mongoolse autoriteiten ons toestaan om in januari 2022 weer te gaan. Drie bestuursleden staan er in elk geval al klaar voor. Mocht u zin hebben om mee te gaan, meldt u zich dan vooral aan! Midden in de winter, heel erg koud, maar altijd een diep blauwe lucht. Misschien is het wel de mooiste tijd van het jaar.