2019 december

HET HUIS IS KLAAR!

Het is af, het is gelukt! Ze gaan er vóór kerstmis in! Eindelijk hebben de kinderen en hun verzorgers weer een plek om fatsoenlijk te wonen. En wat voor plek is het geworden. Allemaal dankzij u. U hebt het mogelijk gemaakt, lieve donateurs, dat we ruim 7 maanden na de brand een huis hebben dat zo mooi is……

In razend tempo was er het ontwerp, in samenwerking tussen onze lokale architect Baigalmaa en Gert-Jan de Jong met zijn architectenbureau Arc2 in Almere. En toen ging Boldsaikhan los: hij huurde een lokale technicus in om hem bij te staan en samen hebben ze de klus geklaard. Beton, hout, staal, riolering, verwarming, elektriciteit, verf, aannemers, overheid en ga zo maar door. Ik denk niet dat veel huizen in Choibalsan zo snel gebouwd zijn als Anna Home.

Annekoos Littel uit Woerden ontwierp een Mondriaan-achtige buitenkant en later koos zij de kleuren voor de binnenkant. De kou maakte het onmogelijk om alle kleuren nu al aan te brengen. In de lente maken ze het af. Hassan Talei hielp ons als het technisch echt ingewikkeld werd.

Ik hou op met schrijven en laat u graag veel foto’s zien. Volgende maand gaan we er heen om het huis officieel te openen. Voor nu:

  • Dank u wel
  • Een mooie kerst en
  • een voorspoedig 2020

Maarten