2019 augustus

De bouw is begonnen

Tekeningen, vergunningen, het kost allemaal veel tijd en energie. Maar we mogen bouwen zoals we het willen! En daar zijn ze nu mee begonnen. Er zijn enorme vrachtwagens van Ulaanbaatar naar Choibalsan gereden vol met stenen, cement, staal voor de bewapening en hout. Veel is in UB wél en in Choibalsan niet te krijgen. En dat wordt nu allemaal gestort, volgens plan zo lijkt het.

Het gaat allemaal niet precies op dezelfde manier als in Nederland, maar er gebeurt wel wat. Zo is er nog geen contract met een aannemer en zoiets willen we wel hebben voordat ze boven het niveau van de fundering gaan bouwen. Die fundering gaat vol met gratis beton, geschonken door Oyuntuya, de eigenaresse van de betonfabriek in Choibalsan.

Wanneer het allemaal klaar zal zijn? We weten het niet.

Ik laat de foto’s het verhaal maar vertellen, dat kunnen ze heel goed.

.

Komst Boldsaikhan

Eind augustus komt Boldsaikhan naar Nederland, voor hem een magisch land van waaruit al jaren ondersteuning komt en waar hij nog nooit geweest is. Afgezien van China is hij niet buiten Mongolië geweest, dus het wordt een beetje een avontuur voor hem. Sinds de brand, op 9 mei, werkt hij verschrikkelijk hard. Het is goed om er even afstand van te nemen. Voor de donateurs onder u, en dat zijn de meeste lezers van deze nieuwsbrief, hebben we een ontvangst georganiseerd om hem te ontmoeten. Een aparte uitnodiging daarvoor is aan iedereen gestuurd. Mocht u merken dat u ten onrechte geen uitnodiging kreeg, vergeef me dat en stuur me een mailtje.

Kampioen van Mongolië

En intussen is Munkhzul kampioen van haar land geworden bij het hardlopen over 200 of 400 meter. Zij heeft vijf jaar in Anna Home gewoond, ze kwam al in 2006 toen ze vier jaar oud was. Zou het niet geweldig zijn als zij naar de Olympische Spelen in Tokio zou kunnen gaan?