2019 mei

Slecht nieuws uit Choibalsan

Vanmiddag rond 12 uur plaatselijke tijd is Anna Home afgebrand! De kinderen zijn allen veilig, niemand is gewond geraakt. Ze zijn nu ergens in de stad ondergebracht, maar ze hebben niets meer. Geen kleren, geen schoolspullen, geen foto’s, niets. We hebben wél nog twee gers, één bedoeld voor oudere meisjes en één bedoeld voor oudere jongens. Die gaan we in elk geval inzetten.

De oorzaak van de brand is (nog) niet duidelijk. We hebben een verzekering en we gaan uitzoeken wat zij gaan doen. Boldsaikhan, die vandaag jarig is, zit in China, maar gaat zo snel mogelijk terug. Hij zal er morgen weer zijn en dan weten we misschien iets meer. Intussen hebben we ook contact gehad met anderen in Choibalsan en zij hebben beloofd om te kijken wat ze kunnen doen.

We vonden het beter om u vandaag al op de hoogte te brengen. Over enige tijd, als we meer weten en als we plannen hebben gemaakt zal ik u meer vertellen dan ik nu kan. Een ding is zeker: Anna Home komt terug!

Zo ziet het er van binnen nu uit:

Maarten