2018 maart

Deze nieuwsbrief gaat over de kinderen en is door Boldsaikhan geschreven.

Over de kinderen van Anna Home

Anna Home werkt nu al 12 jaar voor kinderen, met de moeders en met het team in Holland. In die jaren hebben we meer dan 100 kinderen geholpen. Nu wonen in Anna Home 23 kinderen in ons warme, grote huis en nog vier in het doorgangshuis. Ze leren en ze eten, ze worden gezond en ze geloven in een goed leven. Wij die er werken zien ze veranderen en groeien. Dank u, donateurs, voor deze langdurige samenwerking. Ik wil u wat vertellen over sommige kinderen.

Een nieuwe bewoner

Azjargal is zeven jaar oud. Zijn moeder heeft geen huis en haar leven is moeilijk, ze is gescheiden van haar man. Azjargal kon niet naar school. Ik ontmoet hen in januari van dit jaar in gebouw 3, van waaruit ik destijds arme kinderen begon te helpen. We spraken over hun leven en over Anna Home. En toen besloot moeder om haar zoon in Anna Home te laten wonen. We gingen naar haar kamer, onder het gebouw. Heel erg klein en geen bedden. Hij lijkt het naar zijn zin te hebben in ons huis, waar hij nieuwe vrienden maakt. We gaan nu proberen om hem op een school te krijgen.

.

Erdenetogs afgestudeerd

Hij woonde vanaf 2012 in Anna Home, de laatste twee jaar in het doorgangshuis. In januari heeft hij zijn diploma van de technische school gehaald. Hij is nu lasser. Hij heeft het erg goed gedaan. Nu moet hij werk zoeken. Deze zomer gaat hij weg uit het doorgangshuis, dan zal hij zelf een woning moeten hebben. Zijn jongere broer Erdenezaya woont er nog wel.

.

.

Baatarchuluun

Hij woont nu bijna vijf jaar in Anna Home, met zijn broer omdat ze geen huis hadden en niet naar school konden gaan. Hun leven is drastisch veranderd. Hij zit nu in de 8ste klas en hij doet aan worstelen, de nationale sport van Mongolië. Deze week is hij kampioen van zijn school geworden..

.

Ederkhuu

Hij kwam zes jaar geleden met zijn broer naar Anna Home en zit nu in de 5de klas. Voordat hij bij ons kwam zorgde hij voor zijn grootvader die ziek was. Hij kookte voor hem en deed het huishouden omdat zijn moeder ergens anders moest werken. Hij had het erg moeilijk en toen zijn grootvader stierf is hij naar Anna Home gekomen. Hij is nu opgewekt en heel actief. Hij doet het goed op school en werd vorige week “de beste jongen” van zijn school.

.

Ganzorig

Hij is al vanaf 2007 in Anna Home en woont nu in het doorganshuis. Hij heeft 2½ jaar op de technische school gezeten en heeft nu zijn diploma voor loodgieter gehaald. Hij zoekt nu werk en wij hopen dat hij voor zichzelf gaat zorgen. Hij kan trouwens heel goed dansen. De reeks portretjes laat zijn ontwikkeling zien.

Tot zover de bijdrage van Boldsaikhan.

Inmiddels heeft het Mongoolse bestuur de jaarrekening 2017 vastgesteld. U vindt hem hier.

Het Nederlandse bestuur heeft het jaarverslag gemaakt, dat u hier kunt vinden.

Maarten