2017 juni

Afstuderen

Ik ben Byambadavaa. Ik ben afgestudeerd aan de University of Humanity in Ulaanbaatar. Na vier jaar studeren heb ik mijn bachelor diploma in de rechten. Ik ga nu proberen om werk te vinden in mijn beroep of anders werk waarmee ik meer geld kan verdienen, want ik wil graag doorstuderen voor mijn masters. Ik ben alle mensen die me geholpen hebben erg dankbaar. Toen ik nog een kleine jongen was kwam ik met mijn broer naar Anna Home omdat we geen ouders meer hadden, zij waren dood. Anna Home was geweldig, het voelde net als thuis. Ik heb er meer dan 10 jaar gewoond, de helft van mijn leven. Ik heb geluk gehad, het was een warm huis met goede mensen. Ik zal nooit mijn broers en zussen van Anna Home vergeten! Ik hoop dat we meer arme kinderen in Mongolië zullen helpen. Mijn droom is het om de beste advocaat te worden en dan zal ik vanuit mijn vak arme kinderen helpen. Dank je wel, broeders en zusters, ik probeer voor mijzelf te zorgen en ik wens jullie het allerbeste.

Khurelbaatar studeert

Tien jaar geleden kwam ik naar Anna Home. Ik was een klein jongetje en ging niet naar school. Mijn moeder en ik hadden geen huis. Toen ik over Anna Home hoorde dacht ik dat het een gewoon kinderhuis was. Maar toen ik er kwam was het geweldig voor me. Ik heb er 10 jaar gewoond en kon naar school. Ik vond er liefde, warmte en goede vrienden. Nu ben ik student in Ulaanbaatar. Ik heb net mijn eerste jaar gehaald en ik leer nu veel. Ik ben heel gelukkig dat ik grafisch ontwerpen leer en ik vind het heel interessant. Ik weet niet wat er van mijn leven terecht zou zijn gekomen als ik niet naar Anna Home was gegaan. Dankzij al mijn vrienden is het gelukt en Byambadavaa heeft me veel geleerd over het leven in Ulaanbaatar, over studeren en over vrienden maken. Alle mensen van Anna Home zijn zo goed voor arme kinderen. Ik hou van jullie en ik zal proberen om een goede grafisch ontwerper te worden. Ik probeer ook Engels te leren. Ik heb een nieuwe laptop die enorm nuttig is. Ik wil een vakantiebaan in Ulaanbaatar, maar ik mis mijn kleine broertjes en zusjes in Anna Home. Ik wens al mijn donateurs vreugde en geluk.

.

Boldsaikhan vertelt

 

 

 

 

 

 

In mei hadden de kinderen een korte vakantie. Zoals elk jaar hebben zij zaden geplant. Della, die lang geleden vrijwilligster was in Choibalsan, stuurde vanuit Canada zaden op. Half juni begint de zomervakantie. We gaan dan proberen om een kas te bouwen en we moeten ook een paar bedden repareren want die zijn ook al 10 jaar oud. Deze zomer gaan we voor de 11de keer op kamp. Ik dank alle mensen uit Nederland die ons helpen.

Op bezoek in Anna Home?

We bereiden een reis voor die in juli 2018 zou moeten plaatsvinden. Wie heeft zin om mee te gaan? Gedurende het nationale feest Naadam willen we in Choibalsan zijn om dat samen met de kinderen van Anna Home te vieren. Dat is een geweldig feest met paardenraces, worstelen en boogschieten. Er is in Choibalsan geen toerist te bekennen dus het is een echt Mongools feest. Daarna zouden we gezamenlijk of ieder apart een reis door het land kunnen maken, b.v. naar de Gobi woestijn of naar het Khuvsgul meer. En dan misschien wel terug met de Trans Siberië Expres? Het programma is nog helemaal open. We denken aan een groep van ongeveer 10 mensen. Lees er meer over in de brochure die je hier kunt downloaden.