2017 maart

Deze keer zijn er bijdragen uit Choibalsan en Ulaanbaatar:

Boldsaikhan

We hebben nu 25 kinderen in Anna Home en drie in het doorgangshuis. Twee studeren er aan de universiteit in Ulaanbaatar. Al met al zorgen we dus voor 30 kinderen. In ons huis hebben de “moeders”, de “guards” en ik het er druk mee. De nieuwe kachel die we vorige zomer hebben gekocht, doet het goed. Alle 10 kamers worden lekker warm. Kort geleden kregen we ineens bezoek vanuit Binnen Mongolië (een provincie van China). Ze brachten wat kleren en wat eten voor ons mee en we hebben met zijn allen gezongen. We vonden dat erg leuk. Deze zomer willen we een kas bouwen op het terrein en ook willen we proberen om buitenspeelgoed voor de kleinere kinderen te kopen. We zijn de Nederlandse donateurs erg dankbaar dat we dit allemaal kunnen doen en we wensen hen een gelukkig leven toe. Ik groet u allen vanuit Choibalsan in Mongolië.

 

 

Nomin Erdene

Zij kwam in de vorige zomer bij ons wonen. Ze is nu vijf jaar oud. Haar moeder bracht haar en haar zusje omdat ze niet langer voor hen kon zorgen. Armoede! Ze zit nu nog op de crèche, maar na de zomer gaat ze echt naar school.

Olziibat

Hij schrijft: “Ik woon al 10 jaar in Anna Home en ik heb er veel geleerd over het leven. Ik zit in de een na laatste klas van school. In 2018 ben ik daar klaar en dan wil ik sportleraar worden. Mijn favoriete sport is voetbal en ik heb er al veel medailles mee gewonnen. Ik hou erg van Anna Home, het is mijn warme huis. Ik bedank alle donateurs hartelijk.”

Ganbaatar

“Ik ben Ganbaatar in Anna Home en ik woon er al 10 jaar. Toen ik er kwam had ik een vreselijk moeilijk leven en ik was ook nog erg klein. Mijn vader heeft ons verlaten en mijn moeder had geen werk. Als ik volgend jaar klaar ben met school dan wil ik vreemde talen leren, vooral Engels.”

Altantulag

“Anna Home is al 10 jaar mijn huis. Ik hou erg van fotograferen. In 2018 ben ik klaar met school en dan wil ik graphic design studeren aan de universiteit, net als Khuerlbaatar. Ik dank alle donateurs die dit mogelijk maken”.

.

Khurelbaatar

Khurelbaatar studeert graphic design aan de universiteit in Ulaanbaatar. “Zes maanden geleden ben ik student geworden; een grote verandering in mijn leven! Dit jaar woon ik samen met Byambadavaa in een kleine kamer. Ik vind het erg leuk en heb al veel vrienden gemaakt. Mijn klas bestaat uit 25 studenten en we leren een heleboel verschillende dingen. De school wil graag dat ik een eigen laptop heb, die heb ik ook echt nodig voor mijn vak. Ik heb Maarten gevraagd of dat kan.

Byambadavaa

“Ik ben student aan de International Ikh Zasag University in Ulaanbaatar. In juni studeer ik af in de rechten. Ik heb twee maanden een practicum gedaan in het Bayngol district van UB en daar heb ik veel van geleerd. Het was ook leuk. Ik moest de resultaten presenteren aan mijn klas. Ik heb een heleboel examens gedaan. Als ik klaar ben wil ik doorstuderen voor een Master degree. Met wat ik geleerd heb wil ik ook Anna Home helpen. Ik ben de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben erg dankbaar.”

Maarten