2014 mei

Nomin is terug!

Nomin-Erdene 2014Nomin-Erdene kwam in 2012 in Anna Home wonen vanuit een naburig dorp, Dashbalbar. Geen vader, wel een moeder en een grootmoeder. In september 2013 haalde moeder haar dochter terug, maar dat duurde maar tot februari 2014, want Nomin is terug in Anna Home. “Ik woonde bij mijn grootmoeder, ver van school, zodat ik daar niet goed heen kon. Ik kreeg maar één keer per dag te eten en mijn grootmoeder schold me vaak uit. Ik wilde veel liever in Anna Home wonen”. Nomin is nu 10 jaar oud.

.

Studenten in Ulaanbaatar

Byambadavaa 2014 UBByambadavaa studeert rechten. Hij schrijft “Toen ik 8 maanden geleden student werd in Ulaanbaatar was dat een grote verandering in mijn leven. Een heel belangrijke verandering. Het is heel anders dan op school. In UB moet alles snel en op tijd klaar. We leren op een dag wel 13 verschillende onderwerpen. De lessen beginnen om 9 uur en gaan door tot 5 uur ‘s middags. Daarna ga ik naar de bibliotheek en naar huis om huiswerk te maken en boeken te lezen. Ik probeer het allemaal goed te doen en ik leer heel veel. Ik heb inmiddels veel vrienden gemaakt. Mijn droom is om een goede advocaat te worden. Ik wil ook nog Engels leren, maar er is zo weinig tijd over! Dank u voor alle ondersteuning die dit voor mij mogelijk maakt.”

Ulziijargal 2010Ulziijargal 2014

Ulziijargal is al vier jaar weg uit Anna Home. Hij studeert al die tijd al aan het college voor Mongoolse muziek en dans, bezig om operazanger te worden.  De foto links toont hem zoals we hem in Anna Home kenden, de foto rechts is veel recenter. U kunt hem volgen op Facebook https://www.facebook.com/batbayr.ulziijargal?fref=nf

Besturen

201402 bestuursvergadering (3)Het Mongoolse bestuur stelde in februari het financieel jaarverslag 2013 vast, zoals het was opgesteld door de accountant. U kunt het hier downloaden (in drie talen).

Het Nederlands bestuur vergaderde op 22 april en stelde het Nederlandse jaarverslag 2013 vast. Ook dat is hier te downloaden. Vincent Klein Breteler treed af als lid van het bestuur nu zijn termijn is afgelopen. Hij heeft zich drie jaar ingezet voor Anna Home, nadat hij zes maanden in Choibalsan had gewoond en gewerkt als vrijwilliger. Hij was de gangmaker van de fietstocht door Mongolië, sponsortocht, die helaas niet door kon gaan. Het bestuur is bezig om de vacature op te vullen. In het geval u iemand zou willen voordragen, b.v. u zelf, dan nodigen wij u daarvoor hartelijk uit.

Maarten