2012 januari

BOLDSAIKHAN SCHRIJFT:

Dit jaar hebben we een nieuwjaarsfeest kunnen vieren in de Green Bakery. Dat is een restaurant in Choibalsan waarvan Saranchimeg, de voorzitster van het Mongoolse bestuur, eigenaar is. Het was voor het eerst dat we het op zo’n mooie plek konden vieren en de kinderen vonden het prachtig.

nieuwjaar_2012_4 nieuwjaar_2012_1 nieuwjaar_2012_2 nieuwjaar_2012_3
bolorchuluunDe onderdirecteur van Dornod guril. Ltd, H.Bolorchuluun, heeft Anna Home bezocht en met de kinderen en de medewerkers gesproken. Ik heb een paar keer met hem gepraat en nu heeft hij beloofd ons te helpen: een jaar lang krijgen we elke maand 75 kg meel en 75 kg aardappels van hem! Hij is zelf opgegroeid in een groot gezin en heeft het als kind moeilijk gehad. Dus hij begrijpt ons.

.

.

KAREN SCHRIJFT:

Andere jaren stuurden we een kerstpakket naar de kinderen, maar omdat Maarten er pas nog geweest is hebben we het nu anders gedaan, zodat er wel degelijk feest en warmte aan het eind van het jaar. Dat de Mongolen – meest Boeddhisten- geen Kerstmis vieren en op een heel ander moment Nieuwjaar vieren is niet belangrijk, bovendien is Boldsaikhan wel Christelijk, dus het is toch een belangrijke tijd van het jaar. Een flink aantal van mijn collega’s schonk de waarde van hun Kerstpakket voor de kinderen van Anna Home en dat betekende feest en extraatjes!
Op de 24e december werd er feest gevierd met zang en dans in het restaurant van de voorzitter van het Mongoolse bestuur en op 31 december was er weer feest met lekker eten en cadeautjes, dit keer in Anna Home. Alle 7 personeelsleden kregen bovendien een Kerstbonus voor hun grote inzet afgelopen jaar en er was nog wat geld over voor nieuw keukengerei. Al met al een geweldige besteding van de helft van de kerstpakket-opbrengst. (De andere helft was voor de kinderen van de Rabbit School!)
Alle gulle gevers nogmaals dank!

FIETSTOCHT

Hopelijk krijgt u zeer binnenkort een extra editie van deze nieuwsbrief. We zijn hard aan het werk om een mountainbike tocht dwars door Mongolië naar Anna Home te organiseren. Als het doorgaat, en dat weten we nu snel, dan kunt u in de eerste twee weken van september naar dit prachtige, lege, land. En naar de 25 van Anna Home.
We hopen op die manier, via sponsoring van de deelnemers, geld in te zamelen voor de kinderen, die toch elke dag weer moeten eten en drinken.