2012 april

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de organisatie van een mountainbike tour naar Anna Home. U heeft daarover bericht gehad. De eerste vier mensen hebben zich ingeschreven! Maar er is nog plaats voor meer mensen. Dus wilt u mee, aarzel dan niet langer. Klik hier om naar de website te gaan. En misschien zijn er in uw vriendenkring wel mensen die ook mee willen? Stel hen dan vooral op de hoogte!

ONLINE DONEREN

Vanaf vandaag is het mogelijk om online te doneren aan Anna Home. Via deze link komt u op de betaalpagina terecht. De link staat ook op andere plaatsen op de site. De stichting Geefgratis maakt ons dit mogelijk. Het geven via hen is in zoverre gratis, dat we niets hoeven te betalen voor de module. Maar van elke betaling houden zij 10% in om hun kosten te dekken. Een soort “No cure no pay” dus. Rechtstreeks op onze bank geld storten blijft dus het meest aantrekkelijk, maar voor buitenlanders is dat moeilijk. We denken, dat het voor incidentele donateurs, die een kleiner bedrag willen storten, ook aantrekkelijk is.

INTERNET

Sinds een paar dagen heeft Anna Home een verbinding met internet. Zo hopen we de kinderen verder te helpen door ze in verbinding met de rest van de wereld te brengen. Er is een computerlerares die het ze gaat leren en ook Peace Corps vrijwilligster Koty Erdman is elke zaterdag in huis voor assistentie. We gaan ervan uit dat we straks 25 Facebook pagina’s zullen zien, in de Mongoolse taal, die ook u in rechtstreeks contact kunnen brengen. En ook zoeken we nu een school in Nederland om contacten tussen kinderen onderling te gaan leggen.

JAARVERSLAG

De Nederlandse stichting All for Children heeft op 15 april haar jaarverslag vastgesteld. U kunt het hier downloaden.
De Mongoolse stichting is met de laatste details van haar verslag bezig. Zodra dat klaar is zetten we ook dat op deze website.

NIEUWE KINDEREN

De meeste kinderen in Anna Home zijn geen weeskinderen. Velen hebben ouders die niet voor hun kind kunnen zorgen, omdat er geen geld is en geen huis, omdat ze in de gevangenis zitten en om allerlei andere redenen. Soms gaat het weer wat beter met de ouders en dan willen ze zelf voor hun kind zorgen. Soms gebeurt dat zeer tegen de zin van de leiding van Anna Home, omdat ze vermoeden dat het kind geen goede zorg zal krijgen en niet naar school zal kunnen, maar de Mongoolse wet is er duidelijk over: de ouders hebben het recht om hun kind zelf op te voeden.
Dat is de reden dat sommige kinderen weer vertrekken uit Anna Home en dat nieuwe kinderen binnen komen.
erdenetogs erdenezayaZo wonen sinds een paar weken de broers Erdenetogs (15 jaar) en Erdenezaya (14) in Anna Home. Hun moeder is in januari gestorven, hun vader is niet beschikbaar. Ze zijn wel wat op school geweest, maar nooit op een middelbare school.

.

brothersTwee dagen geleden werd Boldsaikhan naar het politiebureau geroepen, omdat een vader en zijn twee zoontjes daar zaten na een vechtpartij. Vader is nu naar een psychiatrisch ziekenhuis, de politie en een advocaat vroegen om de zoons op te nemen in Anna Home. Bukhchuluun van 7 en zijn grote broer van 9 wonen daar nu.

.

.

LOSSE NIEUWTJES

De dokters uit het ziekenhuis zijn weer in Anna Home geweest om de kinderen te vertellen over gezondheid en om ze te onderzoeken. Ze waren allemaal gezond.
In het trainingscentrum maken de jongens op dit moment veel speelgoed.
De tuin wordt al voorbereid

houten_speelgoed_3houten_speelgoed_1 houten_speelgoed_2garden
Studenten van de technische school zijn geweest om de kamer van de grote jongens op te knappen en zij hebben ook samen met de kinderen van Anna Home een concert gegeven, waarvoor de toegang 1000 Tugriks was (€0,50).