2011 juni

Deze keer stuurt Boldsaikhan u wat nieuwtjes over de kinderen.

BOLORTUYA

bolortuya_eindexamenBolortuya deed examen in de 9e klas, de klas waarin je de middelbare school kan beëindigen. Ze is blij dat het nu zo ver is en na de zomer gaat ze naar de technische school. ze denkt nog na wat ze daar wil studeren. Haar moeder kwam naar de officiële eindexamen ceremonie en ook alle kinderen van Anna Home hebben het meegevierd. De kleren die ze op de foto draagt zijn de gebruikelijke kleren zoals meisjes die in Mongolië dragen voor hun eindexamen.

.

BYMBDAVAA

bymbdavaa_eindexamen_1Ook hij deed examen in de 9e klas, maar hij gaat volgend jaar door in de 10e klas. Hij heeft ook de tweede prijs van zijn school in sport gewonnen. Zijn favoriete sport is voetbal, dat hij graag en veel speelt.

.

.

MONKHTSETSEG

Zij deed mee aan de Olympiade van de Engelse taal in Ulaanbaatar en ze is daar derde geworden! Ze spreekt en schrijft goed Engels, omdat ze de eerste jaren van haar leven is opgevoed door Amerikanen. Ze zit op de technische school, ze leert verkopen en doet ervaring op in een winkel.

monkhtsetseg_wint_prijs_engels_1 monkhtsetseg_wint_prijs_engels_2

GANBAATAR

ganbaatar_wint_prijs_engelsOok hij deed mee aan een Olympiade Engels, maar niet in de hoofdstad, maar in de provincie. Hij is tweede geworden bij de teenagers! Hij is goed op school en besteedt altijd veel tijd aan zijn huiswerk. Deze zomer gaat hij nog meer Engels leren en misschien kan hij in de toekomst wel naar de landelijke Olympiade.

.

.

.

ZOMER VAKANTIE

De scholen zijn nu opgehouden en de kinderen van Anna Home hebben nu zomervakantie. Ze werken in het huis, geven de planten water en maken schoon. Hun lessen op de computer, in de timmerwerkplaats en op de naaimachines gaan door. En daar hebben ze het ook druk mee. Sommigen gaan naar de Taekwondo club, naar voetbal of naar muziek.

DE TUIN

zaaien_6We hebben veel verschillende zaden gezaaid, omdat we die uit Canada gekregen hebben. We hebben ook zelf zaden gekocht. De kinderen weten nu hoe ze groenten moeten verbouwen. We hebben ook bomen geplant, omdat ik uit Omnogovi drie soorten baby-boompjes heb meegenomen. Het gaat goed, alles groeit! Ook onze kas hebben we opgeknapt en ook daar hebben we gezaaid.

.

.

zaaien_4zaaien_10kas
P. Boldsaikhan