2011 augustus

Deze nieuwsbrief gaat over het zomerkamp van de kinderen en over een bijzondere actie om geld in te zamelen voor Anna Home.
Over het zomerkamp schreven Boldsaikhan en twee kinderen het volgende:

ZOMERKAMP

zomerkamp_1Deze zomer hielden we ons kamp in Dadal, in de provincie Hentii, ongeveer 350 km van Choibalsan. We gingen er heen 11 tot 20 augustus. We hebben veel gezien. We hebben ook veel gezongen, gezwommen en allerlei sportwedstrijdjes. We maakten vier groepen, met als namen: Happy group, Jingle hunter group, Smile group, Jingle bear group.
We zijn ook gaan vissen en fruit plukken en we hadden veel lol. Deze keer heb ik ook mijn gezin meegenomen en een paar hulpmoeders van Anna Home. Het was geweldig! De eerste nacht hebben we onderweg geslapen omdat het een lange tocht was over een slechte weg en we waren ook wel wat moe. Maar we onderweg veel gezien en dat was erg leuk. De volgende dag kwamen we in Dadal aan bij de rivier Balj en daar hebben we onze tenten opgezet, een kookplaats gebouwd en nog veel meer. Van toen af volgenden we het schema van elke dag; zo deden we elke ochtend oefeningen en spelletjes en organiseerden we sportwedstrijden. Onze kinderen vonden het prachtig, het was heel anders dan vorig jaar, omdat we elk jaar een nieuwe plek zoeken om het voor hen leuker te maken. De rivier Balj bevat veel verschillende soorten vis en erg schoon en helder water. Alle kinderen hebben er elke dag in gezwommen en gevist.
boldsaikhan_met_zoon_2011Ik droeg mijn jongste zoon op mijn rug en zo hebben we samen fruit geplukt. Zowel hij als ik vonden het heel leuk.
De resultaten van de sportwedstrijden: Eerste plaats Happy group, tweede Jingle hunter group en derde Smile group.
De laatste avond zijn we een heleboel verschillende soorten natuur gaan bekijken en ook een mini-dierentuintje, want een lokale oude man had een dierentuin.

.

.

..zomerkamp_2zomerkamp_3

.

.

.

.

.

ANNA HOME KINDEREN OVER HET ZOMERKAMP:

zomerkamp_4We zijn naar Dadal geweest. Alle kinderen gingen naar Dadal. Dat was erg leuk, omdat we de geboorteplaats van Chingis khan en een dierentuin gezien hebben, fruit geplukt en gevist hebben, gingen zwemmen, veel lol gemaakt hebben en wedstrijden gedaan hebben. Onze groep was leuk en we hebben veel verschillende soortenfruit gegeten en mooie natuur gezien. ’s Avonds hebben we gedanst en gezongen. In the tent was het geweldig, omdat we voor het slapen over veel dingen gepraat hebben en andere leuke dingen deden en ook was het goed voor onze vriendschap. We zijn erg dankbaar voor de fundraising in Holland.
Monkhtsetseg schrijft:
boldsaikhan_taekw_2011_copy1We gingen naar Dadal voor het zomerkamp dit jaar. Ik vond het erg leuk, omdat het voor mij de eerste keer was dat ik naar het dorp Dadal ging. Onderweg naar Dadal hebben we een heleboel liedjes gezongen. Dadal heeft een prachtige natuur, vind ik. Er vliegen veel verschillende soorten vlinders en het land is erg groen. Het water van de rivier was heel helder en alles zag er vredig uit. Ik wil nog wel een keer naar Dadal.
Nu moet ik alweer bijna naar school, begin September. Ik bedank alle sponsors en leraren.
P.Boldsaikhan

DE 3 ANNA’S

vierdaagse_2011_1_copy1Anna 1, Anna 2 en Anna 3 hebben de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Vier maal een verschrikkelijk lange, blarentrekkende wandeltocht. Maar ze deden het voor Anna Home. Zelf schreven ze aan hun vele sponsors:
De 4-daagse was een waar feestje en tijdens het wandelen hebben wij regelmatig uitleg gegeven aan geïnteresseerden over het kinderhuis en de activiteiten. Al doende realiseerden wij ons nog eens beter hoe goed wij het hier hebben, waardoor het een groot plezier was om voor dit doel een beetje af te zien tijdens die vier dagen.
En dat we zoveel support hebben gekregen was hartverwarmend; het opgehaalde bedrag is ruim € 2.000,- dus daar zijn we heel blij mee.
Carine (1), Geerte (2) en Maaike (3) heel veel dank namens de kinderen van Anna home.

vierdaagse_2011_2 vierdaagse_2011_3