2009 maart

ganzorig_dec_09ganzorig_dec_09_2Ganzorig, de jongen over wie we in de vorige nieuwsbrief schreven, woont nu al drie maanden in Anna Home. Hij vindt dat fijn vanwege de warmte, het eten en de kleren. Vaak is hij de eerste om die “Hallo juffrouw” en “Dag juffrouw” te zeggen als een van hen aankomt of weggaat. Zijn gedrag is veel ten goede veranderd, maar hij wordt nog wel eens driftig als hij zijn schoenveters moet knopen. Maar dat leert hij nog wel. Dit 5 jarig jochie geniet van zijn nieuwe start, wonend in Anna Home samen met zijn broer.
kerstmis_09

Op 27 december hebben vrijwilligers van Peace Corps en VSO een kerstfeestje georganiseerd voor de kinderen. Een grote pan New England vegetable chowder stond op tafel, net als sla, fruit, brood en zoetigheden. De kinderen kregen cadeautjes en iedereen deed spelletjes. Ze hebben ook een opvoering gedaan van traditionele Mongoolse liedjes. Zo hebben ze samen veel plezier gehad.

.

.

kerstmis_09_3Alle kinderen gaan naar school en doen dagelijks hun huiswerk. Ze houden ook van buiten spelen, zoals voetbal en basketbal, en ze kijken veel TV. In mart zijn twee jongens met hun schoolteam naar Ulaanbaatar gegaan voor een voetbal toernooi. Dat was vreselijk spannend en ze waren heel blij met de vierde plaats voor hun team.

.
P Boldsaikhan

.

bouwtekening_binnenIn de tussentijd gebeurt e rook van alles in Nederland. Een architect werkt vrijwillig aan het ontwerp van de renovatie door Colour4Kids en de uitbreiding met het training centrum door de kerk in Voorschoten. E-mails gaan op en neer van hem naar Anna Home met tekeningen en met lange lijsten van al het benodigde bouwmateriaal. Het is nogal wat om al deze technische kennis van een Hollandse architect over te brengen op een Mongoolse aannemer die geen Engels sprekende medewerkers heeft.  Afstemming tussen de twee projecten is heel belangrijk; ze worden tegelijkertijd uitgevoerd in juni of juli.
Maarten

bouwtekening_buiten