2009 juli

ACTIE KATHOLIEKE KERKEN VOORSCHOTEN ENORM SUCCES

Van oktober tot begin deze maand hebben de katholieke kerken van Voorschoten actie gevoerd voor Anna Home. Het doel was om een trainingscentrum te bouwen om les te geven in houtbewerking, naaien en computergebruik. De actie is een enorm succes geworden. De voorzitster van onze stichting, Karen Stoffels, heeft op 5 juli een cheque van € 11.000 in ontvangst genomen. Dat bedrag wordt nog verdubbeld door de Interparochiële Caritas Instelling, zodat er voldoende geld is om het project volledig uit te voeren. Ook via deze weg onze heel hartelijke dank.

voorschotenvoorschoten_1

BOUW IN VOLLE GANG

bouw_vorderingen_2Twee grote projecten krijgen op dit moment vorm in Choibalsan. De bouw van het trainingscentrum en de uitbreiding en renovatie van Anna Home door Colour4Kids. Begin juni is de bouw gestart. De aannemer is met vrachtwagens naar China gereden om materialen te kopen en is voortvarend bezig. De Amerikaanse Peace Corps vrijwilliger Jim en Boldsaikhan houden toezicht en hebben hun handen vol. De foto’s vertellen het verhaal.

.

bouw_vergaderingbouw_vergadering_1bouw_vorderingen bouw_vorderingen_1bouw_iedereen_helpt bouw_iedereen_helpt_1bouw_iedereen_helpt_2 bouw_vorderingen_3
En intussen groeit de groente in de tuin.

tuin_2009 tuin_2009_1

TWEE NIEUWE BEWONERS

Broer en zus Sarultogs en Saranchimeg kozen ervoor om terug te gaan naar hun moeder. De omstandigheden waren wat beter dan voorheen.
In hun plaats zijn twee meisjes gekomen, Bolortuya van 15 en Monkhoeun van 8.

bolortuya_2monkhoeun

BYMBADAVAA AAN HET WOORD

(Vanaf nu zullen we een kind aan het woord te laten om te vertellen wat het betekent om in Anna Home te wonen.)
bymbadavaa_met_boomIn mei 2007 stierf mijn moeder, ik was toen 10 jaar oud. Mijn vader heb ik nooit gezien. Ik bleef over met mijn twee jaar oudere broer Uurtsaih. We woonden een paar maanden bij vrienden van mijn moeder in huis, maar dat was niet makkelijk. In november 2007 mochten we in Anna Home komen wonen. Ik ben hier heel gelukkig, want ik heb te eten, ik heb kleren en ik kan spelen. Ik hou van voetballen en van worstelen, onze nationale sport.
Later wil ik politie agent worden omdat sommige mensen veel wodka drinken en dan kinderen lastig vallen. Ik ga ze vangen en in de gevangenis stoppen!
Nu heb ik vakantie. Ik werk in de tuin en ik heb mijn eigen boom die ik elke dag water geef. Dat kan nu we een eigen waterbron hebben. Hij groeit goed. Ook help ik bij de bouw van het trainingscentrum. Ik wil daar graag computers leren programmeren.
Soms mis ik mijn moeder en ik ben erg blij dat mijn broer hier ook woont.

FILM

Toen ik vorig jaar December in Anna Home was heb ik wat gefilmd. Mona uit Amsterdam, een professional, heeft de beelden tot een echt filmpje gemaakt, voor zover dat mogelijk was met mijn amateur product. U kunt het vinden door op deze link te klikken.
U kunt de film ook bereiken via de link op de beginpagina.