2008 augustus

NIEUW KIPPENHOK

eierenDeze zomer hebben we een kippenhok gebouwd bij Anna Home. 25 kippen leven in een hok van 144 vierkante meter. Zij zullen eieren leggen voor de kinderen, die nu leren om voor hun nieuwe buren te zorgen. Ze zijn verantwoordelijk voor het rapen van de eieren, voor het voeden van de dieren, het water geven en voor het schoon houden van het hok. Dit project is een goede leerschool en levert voeding voor hen op.

DE TUIN

Deze zomemoestuin_startr is er goed groeizaam weer geweest en de tuin is een groot success geworden. In de lente hebben de kinderen de grond voorbereid voor het planten van aardappelen, tomaten, uien, radijzen, bonen, sla en koolraap. De kinderen hebben de tuin water gegeven en onderhouden en zijn erg gelukkig met het resultaat. Het oogsten is begonnen en zij eten nu hun eigen producten in hun maaltijden.

..

.

tuin_2tuin_oogst

WATER

water_borenDankzij Colour4Kids hebben we nu op 64 meter diepte water aangeboord. Er is nu veel water om aan de behoefte van de kinderen te voldoen. In de herfst gaan we een pijp installeren die het water rechtstreeks naar de keuken kan brengen. Volgend jaar komt er hopelijk een badkamer in het huis

water

.

.

.

.

.

.

VAKANTIE

De kinderen hebben een goede zomervakantie gehad. Ze moesten nog wat huiswerk voor school maken en hebben in de tuin gewerkt. Ze hebben geleerd om samen te werken. Ook hebben sommigen leren koken. De kinderen hebben veel plezier gehad tijdens circus lessen die door Save The Children gegeven werden en met die organisatie hebben ze ook sport gedaan. 10 van de kinderen zijn lid geworden van de Taek-won-do club van Boldsaikhan. Alle kinderen hopen deze week naar een zomerkamp te gaan en zij zullen daar hun vriendschap verder versterken.
Jim