2008 april

concert_groepsfotoIn februari ging Maarten weg uit Choibalsan en dat was een goede gelegenheid om voor het eerst een concert uit te proberen. De kinderen waren mooi aangekleed en deden allemaal mee, sommigen zongen en dansten, anderen voerden een toneelstukje op of zeiden een versje op. Veel van de buitenlanders hielpen mee. We hebben er allemaal de beste herinneringen aan.
Op deze manier hebben we niet alleen Maarten bedankt, maar ook alle mensen in Nederland van de Stichting All for children en iedereen die ons helpt.

concert_monhzulconcert_zangconcert_dansconcert_versje

NIEUWE KINDEREN

In maart zijn twee jongens vertrokken uit Anna Home. Uuganbayar is naar Ulaanbaatar en woont daar nu met zijn broer, die naar Anna Home kwam om hem op te halen. Altanshine ging naar zijn eigen huis omdat hij zijn moeder miste. Hij leeft nu een moeilijk leven en wij zullen hem weer terug laten in het huis als dat nodig is.
urantuyaIn hun plaats kwamen twee meisjes naar Anna Home: Urantuya is 8 and Ganchimeg is 15 jaar. We proberen hen nu naar school te krijgen, want daar gingen zij niet naar toe.
Vorige week kwamen drie kinderen naar Anna Home om te vragen of één van hen kon blijven. Ik moest sorry zeggen omdat Anna Home vol is. Dat was moeilijk voor mij maar ik moet het wel doen.

.

Hulp van mensen uit Choibalsan

kapperIn maart hebben studenten van drie verschillende klassen van de technische school ons geholpen. De kappersleerlingen knipten het haar van de kinderen, anderen repareerden hun schoenen en een paar meisjes gaven kookles.
Twee studenten van de Dornod universiteit deden een praktijkstage van drie weken in Anna Home. Zij hielpen de verzorgers en de kinderen bij het maken van huiswerk en ze leerden de kinderen om voor zichzelf te zorgen buiten en in Ann Home. De studenten waren heel tevreden over het gedrag van de kinderen, hoewel een of twee kinderen af en toe boos werden omdat zij hun ouders missen. Maar wij weten niet waar hun ouders zijn. De studenten vonden het werken met de kinderen erg leuk en zij willen graag terugkomen als ze vakantie hebben. Sommige kinderen vinden dit speciaal leuk want zij willen graag een goede zuster of broer hebben. Save The Children trainde ons in het zorgen voor de kinderen, ze vertelden over wetten die op kinderen betrekking hebben en gaven les over opvoeden.
De commandant van de brandweer kwam les geven over hoe kinderen voorzichtig moeten zijn met vuur.
Het Rode Kruis kwam les geven in EHBO.
Boldsaikhan