Onze zorg

afwasDe 25 kinderen leven samen in het huis en hebben allemaal taken in de huishouding. Ze halen kolen, ze wassen af, maken schoon of helpen met koken.
Sinds september 2007 gaan ze allemaal naar school. Voor velen van hen is dit voor het eerst in jaren. Voor de organisatie is een heel belangrijke doelstelling dat de kinderen in de toekomst een zelfstandig leven zullen kunnen leiden en daarvoor moeten ze tenminste kunnen lezen en schrijven. De helft van hen heeft een zo grote achterstand dat zij naar een speciale klas gaan in een van de scholen van Choibalsan. Daar proberen zij om de achterstand in te lopen. De andere helft gaat naar een gewone klas.

.

.
De Mongoolse NGO heeft zeven mensen in dienst, Boldsaikhan, de directeur en oprichter en drie vrouwen die bij toerbeurt 24 uur in het huis verblijven:

 

Baygal heeft Anna Home na 12 jaar trouwe dienst verlaten. Zij is met pensioen gegaan in 2018. Ze was de eerste “teacher”.

 

 

Zij zorgen voor de kinderen, koken, wassen, maken schoon, sturen hen op tijd naar school, helpen met huiswerk, kortom voeden hen op.

Elke nacht is een van de drie bewakers aanwezig. Overdag doen zij allerlei klusjes in huis.